Letselschade advocaat

Bekijk de kosten van een letselschade

20%

Discount

Gratis

Gratis intake gesprek

Pro Deo juristen aangesloten

Vaste prijs bij rechtshulp

Hoe werkt een letselschade advocaat?

Letselschade

The average duration of this service: Tussen 0,5 en 1 uur

Wanneer u te maken heeft gehad met een ongeval en u heeft daarbij letselschade opgelopen, dan is dat natuurlijk al erg vervelend. Om toch een compensatie hiervoor te ontvangen, kunt u een letselschade advocaat inschakelen. Deze advocaat zal zich inzetten om een zo hoog mogelijke schadevergoeding te verhalen op de partij die het ongeval heeft veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld ook zijn dat de behandelingen bij de therapeuten die gevolgd moeten worden, worden gedekt.

Letselschade advocaat

Gratis

Inclusief Arbeid

Inclusief Advies

Inclusief BTW

Inclusief GRATIS oriëntatiegesprek

NO CURE NO PAY!

Inclusief 20% Korting

Letselschade

Bent u benieuwd wat er haalbaar voor u is? Plan een eerste gratis intakegesprek in met de letselschade advocaat en ontdek welke mogelijkheden er voor u zijn. Via ServiceRight Juridisch is het mogelijk om een letselschade advocaat bij u in de buurt te vinden die u kan bijstaan tijdens het proces en voor u het woord kan doen.

Veelgestelde over een Letselschade advocaat

Wat is letselschade?

Wanneer u te maken heeft gehad met een ongeluk en u bent slachtoffer geworden, dan kan het zijn dat u letselschade heeft opgelopen. Letselschade houdt in dat er lichamelijke en/of geestelijke schade is ontstaan na een ongeval. Letselschade kan plaatsvinden over het hele lichaam en kan zijn ontstaan door verschillende ongelukken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er een verkeersongeval heeft plaatsgevonden waar u slachtoffer van bent geworden, of dat het een fietsongeval betreft. Ook kan het een bedrijfsongeval zijn geweest of een ongeval met een dier. Waar u misschien niet zo snel aan zou denken, maar ook onder letselschade valt, is wanneer er een medische fout is gemaakt. Door de verschillende ongevallen kan het zijn dat u last heeft van uw nek, rug of ledematen, maar het ook zijn dat u last heeft van geestelijke schade. In alle gevallen kunt u een letselschade advocaat inschakelen en kunt u een schadevergoeding aanvragen. De hoogte van de schadevergoeding is vaak al in te schatten door de letselschade advocaat wanneer u de situatie uitlegt. Zij weten dan vaak al wat er mogelijk is en of u kans maakt op de schadevergoeding. 

Een ander begrip dat we kennen binnen de letselschade is smartengeld. Smartengeld is een vorm van schadevergoeding en is een tegemoetkoming voor de emotionele schade. Ook wanneer u recht denkt te hebben op smartengeld, kunt u een letselschade advocaat inschakelen. Samen kunnen jullie de mogelijkheden bekijken. Elke situatie is anders en daarom is het van te voren ook lastig om aan te geven of u kans maakt en hoe hoog de schadevergoeding zal zijn. Wanneer u de complete situatie aan de letselschade advocaat uitlegt, kan er vaak een veel betere inschatting worden gemaakt. 

Wat kost een letselschade advocaat?

Het is erg fijn om te weten dat u als slachtoffer niets hoeft te betalen aan de letselschade advocaat. Wanneer u de zaak wint, dan betaalt degene die de schade heeft veroorzaakt de advocaatkosten. Wanneer u de zaak verliest, dan betaalt u niets. Dit is natuurlijk erg fijn, want naast het leed dat u al heeft opgelopen door het ongeval, zit u ook niet te wachten op nog een flinke rekening van de letselschade advocaat. Heeft u dus schade geleden door een ongeval? Laat de kosten u niet weerhouden om een advocaat in te schakelen, want deze kosten zullen niet voor uw rekening zijn. Dat de kosten worden verhaald op degene die de schade heeft veroorzaakt, is in Nederland bij de wet vastgelegd. Hierdoor is er ook geen discussie over mogelijk en maakt het niet uit bij welke letselschade advocaat u de zaak neerlegt. 

Om de kosten te kunnen verhalen, is het allereerst belangrijk om vast te stellen wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Zodra het duidelijk is wie er aansprakelijk is voor het ongeval en er is een schadevergoeding vastgesteld, dan kunnen de kosten verhaald worden op de tegenpartij. Hierbij kunnen ook de kosten die gemaakt zijn voor de letselschade advocaat verhaald worden op de tegenpartij. De kosten moeten echter wel redelijk zijn en wanneer het uurtarief niet in verhouding staat, kunnen de kosten wel worden aangepast. Kortom: voor de slachtoffer is het inschakelen van een letselschade advocaat dus eigenlijk gratis. 

 Kan ik ook een jurist inschakelen in plaats van een letselschade advocaat?

Ja, het is inderdaad mogelijk om ook een jurist in te schakelen in plaats van direct een letselschade advocaat in te schakelen. Maar wanneer kiest u dan voor een jurist en wanneer kiest u voor een advocaat? Wanneer uw zaak niet voor de rechter komt, dan kunt u ook kiezen voor een jurist. Een jurist kan u ook goed bijstaan en adviseren in het proces van letselschade en het grootste gedeelte van deze zaken kan vaak goed afgehandeld worden door een jurist. Zowel de juristen als de advocaten zijn gespecialiseerd in letselschade zaken en kunnen u dus op een juiste manier bijstaan. Tegenwoordig is het ook voor de jurist toegestaan om naar de rechtbank te gaan en is het dus niet meer zo dat enkel een advocaat mee naar de rechtbank kan. Dit is een belangrijk verschil met vroeger, toen alleen nog de advocaat naar de rechtbank mocht. Het grootste verschil is vaak de kosten. Een advocaat rekent vaak hogere kosten dan een jurist. Daarentegen kan een advocaat in sommige gevallen ook zorgen voor een hogere schadevergoeding. 

Twijfelt u of u een jurist of een advocaat moet inschakelen? Het is altijd mogelijk om hier advies voor in te winnen. In overleg met de juristen en advocaten zullen wij u dan een jurist of advocaat adviseren waarmee u een gratis intakegesprek kunt inplannen. U kunt de aanvraag online indienen. Wij zullen dan samen met u meekijken waar u het best aan doet. 

Letselschade advocaat in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Letselschade advocaat geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw advocaat & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en rechtshulp voor uw juridische dienst.

Stap 3

U bent bij ServiceRight bij het juiste adres voor rechtshulp bij een van onze erkende advocaten bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Juridisch voor uw Letselschade advocaat?

Al meer dan 500 gespecialiseerde advocaten zijn landelijk aangesloten bij ServiceRight Juridisch

Alle juristen en advocaten van ServiceRight Juridisch zijn erkend

Pro deo advocaten en juristen

Vaste prijs voor uw rechtshulp Gratis intake gesprek

Gratis intake gesprek

Ervaringen met ServiceRight

9.5 from 7704 customer reviews

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Juridisch

-20%

Mediator NU tijdelijk 20% korting

Zelf invloed uitoefenen op de oplossing van het geschil
Gratis verzekerd verzenden
MfN-registermediators gecertificeerd

BEKIJK & BOEK

-20%

Erfrecht NU tijdelijk 20 % korting

Betrouwbaar
Efficient
Beste prijskwaliteit

BEKIJK & BOEK

-20%

Letselschade nu met 20% korting

Betrouwbaar
Discreet
Beste prijskwaliteit

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke